Titulek
Novinky, aktuality, zprávy
 
Rok 2015
 
Vážení páni bratři a milí přátelé, zdravím Vás.
Posílám Vám „Adventní výzvu“ s prosbou o její šíření, uznáte-li to za vhodné.
Zatímco se naši spoluobčané nechávají děsit strachem z uprchlíků, které ještě ani neviděli, my se ptáme, co můžeme pro tyto uprchlíky udělat. Kdyby se nám podařilo těmto životně ohroženým lidem ukázat, jaké hodnoty nabízí naše židovsko-křesťanská kultura a k jaké lidskosti a jakému bohatství došla, mohli by se někteří uprchlíci stát našimi spojenci k udržení naší kultury. My, Evropané (ohrožení tím, že jsme sami opustili křesťanské hodnoty), bychom se skrze pomoc potřebnějším mohli dostat z vlastní krize. Znovu bychom si vyzkoušeli jejich použitelnost. Kdyby se tento zázrak podařil, mohl by být důkazem i pro řadu našich spoluobčanů. S Boží pomocí zřejmě můžeme počítat.
Václav Vacek
 
---ADVENTNÍ VÝZVA---
153 uprchlíků (křesťanů) – rodin, vdov s dětmi a jednotlivců – již rok čeká v ohrožení na přesídlení do České republiky. Díky Nadačnímu fondu Generace 21 (NF G21), díky příspěvkům sponzorů a připravenosti mnoha dobrovolníků uprchlíkům pomáhat, je vše připraveno a NF G21 čeká na souhlas České vlády, respektive na jednání vlády, které se projektem bude konečně zabývat.
Podporu projektu vyjádřila řada politiků a rovněž premiér Sobotka. Rozhodování trvá vzhledem k těžké situaci těchto lidí neodpovědně dlouho a dále se administrativně protahuje. Čekají v nebezpečí a nejistotě, jaký bude jejich další osud. Tato iniciativa vznikla mimo G21 a cílem je upozornit na pokračující anabázi českou veřejnost, zejména křesťany, křesťanské sbory a farnosti a získat podporu a váhu veřejnosti, aby Česká vláda konečně projekt projednala a odsouhlasila.
 
1. Prosíme, seznamte se podobněji s anabází 153 uprchlíků na stránce nadačního fondu a zajímejte se o jejich další osudy. http://www.gen21.cz/aktualni-informace/
2. Oslovte a pořádejte o pomoc veřejně známé osoby, pište dopisy politikům. Věnujte jim v adventní době trochu času.
 
Děkujeme.
Martin Mejstřík, Pavel Korec
adresa stránky této výzvy: www.facebook.com/casprouprchliky (čitelné i bez přihlášení)
 
Ověřit XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!